Guitarer

Mine Guitarer

 

Fotografiet er fra Copenhagen Guitar Show, hvor jeg er ved at prøvespille en Levin 320.

Min Fender Stratocaster er fra 1971. Dog er to af pickupperne fra '67 og den ene fra '68, og halsen er en reissue fra '82. Den forrige ejer forsøgte sig med et hav af halse inden han valgte denne - han mente, at den simpelthen lød bedre! Mon ikke det også var for, at den skulle få et såkaldt "pre-cbs" look (altså før 1965) - reissue halsen har jo det lille hoved fremfor det store, som en '71 model er født med! Jeg har haft den i ca. 15 år, og har spillet rigtigt meget på den. Den lyder bare super

George Benson´s signature Ibanez´ GB10 er jo blevet en klassiker inden for jazzguitarer. Min er fra 1979 og lavet i Japan. Den har flydende mini-humbuckers, som lyder meget anderledes end de klassiske PAF. Udover at jeg bruger den til akustiske straight jazz-ting, så er den jo perfekt til pop og soul (lyt f.eks til Bensons dobbelt album "Livin Inside Your Love)". Den - i jazzguitar-sammenhæng - mindre krop gør, at man (evt. med lidt eq-arbejde) kan undgå feedback ved højere volumen. Og så er halsen bare smooth.

I 2004 tog jeg til Gøteborg og købte en Gibson L7C fra 1963 af den svenske top jazzguitarist Peter Almqvist. Dybest set er det en akustisk guitar med en flydende Johnny Smith-pickup. Udover at den har den her ægte "træ-lyd", så er den perfekt til akkord-spil. Den lyder rigtigt meget som en Gibson Johnny Smith og tænk, hvis man kan få lidt af den lyd, som Pat Martino har på "El Hombre", hvor han vistnok spiller på en Johnny Smith. Det kan være svært at finde en L7C. Det blev mit held, at Peter Almqvist havde besluttet sig for kun at spille på sin Gibson ES 175 og forsøge at få den "berømte Joe Pass ES175 sound" (som på det klassiske "For Django" album fra 1964).

Levin 320 M2. Sidste år købte jeg denne jazzguitar, som jeg har jagtet i lang tid efter at jeg første gang hørte den hollandske guitarist Jesse Van Ruller. Jeg mener, at den er fra 1968, og jeg elsker lyden af de to D´Armond Dynasonic-pickups. Den kan være lidt hård at spille på, da halsen er lidt af et "boldtræ", men jeg lider gerne for at få den her "Levin 320 sound"! Selvfølgelig lyder det ikke, som når jesse Van Ruller spiller "The Best Things In Life Are Free" på albummet "Here & There", men men.....!